Новости (SINGLE)НовиниNews
21.12.2015

ДП НАЕК "Енергоатом" завершив процес продовження експлуатації енергоблоків малої серії

Голова Державної інспекції ядерного регулювання України Сергій Божко офіційно вручив президенту НАЕК «Енергоатом» Юрію Недашковському ліцензію від 9 грудня 2015 року на право провадження діяльності на етапі життєво циклу «експлуатація ядерної установки енергоблоку №2 Южно-Української АЕС».

Голова Держатомрегулювання Сергій Божко підкреслив, що ліцензія підсумовує довготривалу роботу Енергоатома з продовження терміну експлуатації енергоблоку №2 ЮУАЕС. «Експлуатуюча організація виконала усі вимоги з ядерної та радіаційної безпеки щодо можливості продовження терміну експлуатації енергоблоку №2», - зазначив Сергій Божко.

У свою чергу Юрій Недашковський подякував голові Держатомрегулювання за високу оцінку роботи Компанії. «Від себе хотів би в першу чергу подякувати колективу Южно-Української станції, дирекції з продовження експлуатації, персоналу усіх підрозділів Компанії, які забезпечували роботу з продовження ресурсу енергоблоку всім необхідним – від фінансів до комплектуючих. З отриманням цієї ліцензії ми завершуємо етап робот з продовження термінів експлуатації енергоблоків малої серії. Сподіваємось наступного року отримати аналогічні документи вже по серійним енергоблокам типу ВВЕР-1000», - відзначив президент Енергоатома.

 

Довідково: реакторна установка енергоблоку №1 ЮУАЕС, термін експлуатації якого продовжено у 2013 році, належить до малої серії В-302, РУ енергоблоку №2 до малої серії В-338, тоді як РУ інших енергоблоків ВВЕР-1000 українських АЕС належать до найбільш поширеної серії – В-320.

 

Джерело: офіційний сайт ДП НАЕК "Енергоатом"