Новости (SINGLE)НовиниNews
14.09.2016

Колегія ДІЯРУ одноголосно підтримала продовження терміну експлуатації енергоблоку №1 Запорізької АЕС

 

Колегія Державної інспекції ядерного регулювання України (Держатомрегулювання) визнала обгрунтованою можливість безпечної експлуатації енергоблоку №1 Запорізької АЕС на визначених у проекті рівнях потужності до 23 грудня 2025 року.

Таке рішення було одноголосно прийнято на відкритому засіданні Колегії Держатомрегулювання, яке пройшло 13 вересня 2016 року в приміщенні Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

Виступаючи на Колегії, президент НАЕК «Енергоатома» Юрій Недашковський подякував Держатомрегулювання за плідну співпрацю. «Хотів би зазначити, що в умовах війни, не лише на Сході України, але й інформаційної війни, яка у тому числі спрямована і на дискредитацію робіт з продовження термінів експлуатації енргоблоків українських АЕС, Регулятором було прийнято цілком зважене та правильне рішення щодо роботи першого енергоблоку ЗАЕС у понадпроектний період. Спільна робота експлуатуючої організації та Держатомурегулювання в кінцевому підсумку була спрямована на підвищення енергетичної незалежності нашої держави», ‒ переконаний Ю.Недашковський.

На першому енергоблоці Запорізької АЕС у повному обсязі виконані інжинірингові роботи (кваліфікація на сейсмічні впливи, оцінка сейсмостійкості обладнання і трубопроводів енергоблоку та імовірнісний аналіз сейсмічної небезпеки майданчика ЗАЕС), замінено обладнання, яке відпрацювало свій ресурс, виконано переоцінку технічного стану енергоблоку, заходи із забезпечення його сейсмічної стійкості та багато інших робіт.

 

 

Джерело: офіційний сайт ДП НАЕК «Енергоатом»